Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


En reflektion från arrangören
 

Enkelhet är årets tema

(2017-09-21 20:45)
Svensk segling vill framåt samtidigt som segelsporten förändras för att möta nya generationers utövare. Därför är det viktigt att vi som kan och vill påverka segelsportens framtid ges möjlighet att träffas.
 
I helgen samlas Europas allra bästa kappseglingsklubbar i Italien för att göra upp om segern i prestigefulla Champions League 2017. Inte mindre än 32 klubbar från hela Europa finns på plats i vackra Porto Cervo på Sardinen.
 
I Skåne, precis som på måga andra håll i Sverige, har man länge sett problemet med förlorade ungdomar efter optimistjolleåren. För att hitta lösningar har Martin Strandberg nu anställts som projektledare på halvtid.
 
Här träffas seglingens ledare - tränare, instruktörer, funktionärer och domare från såväl klubbar, klass- och distriktsförbund för att genom dialog sprida erfarenheter och idéer som ger inspiration inför framtiden.
 
Haverdalsstrands Segelsällskap (HSSS) bildades 1968 och har sedan dess bedrivit seglingsverksamhet på Båtabacken i Haverdalsbukten strax norr om Halmstad. Nu har deras uppskattade seglarskola blivit certifierad av Svenska Seglarförbundet.
 
Den tredje omgången av Allsvenskan Segling avgjordes i helgen på Munksjön i centrala Jönköping. Något överraskande var det Malmö SS som tog hem segern, endast en poäng före tabellettan från KSSS.
 
Den 11-12 november genomförs World Sailings Offshore Personal Safety Course på Kärringön på Västkusten. En kurs som leder till ett certifikat som havskappseglare ofta behöver när de ska tävla internationellt.
 
En VM-medalj, en särskild insats som ideell ledare, en arrangör som har skördat extra mycket beröm? Oavsett motivering – nu kan du fram till den 15 september ge förslag till årets utmärkelser i svensk segling.
 
Helgen 11 - 13 augusti gick Champions League-kvalet i Sankt Petersburg och vi från Cape Crow Yacht Club var den enda svenska klubben på plats.
 

Kansliet sommarstängt

(2017-07-17 13:30)
Kansliet på Djurgården, Stockholm, har sommarstängt mellan 17 - 30 juli.
 
Vi välkomnar Stockholm Kiteboardklubb till Svensk Segling. En klubb som beslutat att gå med i Svenska Seglarförbundet bland annat på grund av förmånerna det ger de medlemmar som vill tävla.
 
Nu i juli släppte Nämnden för Båtlivsutbildning, NFB, nyheten att en svenskanpassad VHF simulator för övning till SRC intyg nu finns på deras hemsida. Simulatorn kommer också att börja användas för genomförande av det praktiska provet.
 
Andra dagen av Jr Cup bjöd på perfekta seglingsförhållanden, tio lyckliga lag som fick segla M32 med Team Flux och ett bonus race för ungdomar från Kungälv som aldrig tidigare seglat. Dessutom fick seglarna besök av Måns Holmberg.
 
Årets roligaste tävling för klubbens juniorlag är igång igen på Marstrand. Igår var alla 35 lagen på invigning hos Arnell på Kajen och skålade i must ifrån Nöddö Musteri. Nu är tävlingen i full gång och juniorerna är laddade för tre dagar seglingskul
 

UrfjälletBygg_mini

Figge

Figges annons tidning

Gävlebingo banner utg 1

svenskasjo_190x158

Postadress:
Gefle SS - Segling
Gävleborgs Idrottsförbund, Box 975
80133 Gävle

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info