Hoppa till sidans innehåll

Junior


 Seglarskola

Juniorsegling i GSS
Under vår, sommar och höst arrangerar GSS aktiviteter för våra juniorseglare.
Nytt inför den här seglingssäsongen är att GSS seglarskola och träningsaktiviteter för juniorer blivit godkända och certifierade som en Svenska Seglarförbundets seglarskola. 

Det innebär i praktiken att alla aktiviteter leds av utbildade instruktörer med hjälp-ledare och att vi har en kursplan att följa. Planen är att ge fler ledare möjlighet att utbilda sig till instruktörer under året.

En annan nyhet är att vi kommer att ge möjlighet för barnen och ungdomarna som genomfört vår grundkurs som hålls i samband med sommarseglarskolorna, att delta i våra fortsättnings- och kappseglarkurser på kvällstid inom ordinarie tränings-verksamhet. Även dessa aktiviteter kommer att följa en kursplan samt ge möjlighet för deltagarna att taseglarmärken som finns i tre valörer.

Vi ser också fram emot en ny säsong av kappseglingar. Redan i maj drar de första regattorna igång i våra granndistrikt. GSS kommer att ha med deltagare i bl.a. Gill StockholmCup som är en instegsregatta för nya seglare. GSC seglas i ett flertal olika juniorklasser, t.ex. Optimist och Zoom 8. Innan midsommar hålls det första regionkvalet för Optimist-jolle i Saltsjöbaden och strax efter midsommar seglas Junior SM på Bosön i Stockholm. Även här finns en stor variation på båtklasser och nya seglare blandas med mer erfarna. Under hösten fortsätter regionkvalen för optimistjollarna i Västerås och i Bråviken.

En favorit som återkommer i höst är optimistjolleDM som i år arrangeras av Sandvikens SS i Bångs. 

För mer information om våra junioraktiviteter är ni välkomna att kontakta under-tecknad. Ett gott råd är att hålla utkik på hemsidan för aktuella händelser och aktiviteter.

Andrea Gleerup, GSS Junior

Uppdaterad: 07 JUN 2016 21:27 Skribent: LSG

 

 

   

  

 

TACK !

 

 

 

Postadress:
Gefle SS - Segling
Gävleborgs Idrottsförbund, Box 975
80133 Gävle

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Gävlebingo banner utg 1